zondag, 23. oktober 2005 - 0:32

Vloet verliest van ex-club

Wiljan Vloet is er niet in geslaagd om met Sparta te winnen van zijn oude club Roda JC. Op Het Kasteel ging de ploeg uit Kerkrade dankzij een 0-3 overwinning met de drie punten aan de haal. De zege was zwaarbevochten, want al na zeven minuten keek Roda JC tegen een achterstand aan.

Doelman Begois, hij speelde in plaats van de gepasseerd Kujovic, verkeek zich totaal op een vrije trap van De Fauw, die van dertig meter mocht aanleggen. In plaats van door te drukken, lieten de Rotterdammers zich na het openingsdoelpunt in slaap sussen door Roda en hielp het de gasten zelfs in het zadel. Zoontjes kopte in eigen doel na een half uur spelen en een blunder van doelman Ponk bracht Roda via Cissé zelfs aan de leiding.

Met de voorsprong in de tas, gingen de gasten rustig achterover leunen om van daaruit te gokken op de counter. Die tactiek was succesvol. Oper, die eerder in het duel twee levensgrote kansen mistte, zorgde voor de 3-1. De 3-2 van Cvetkov vijf minuten voor tijd kwam te laat.