dinsdag, 9. oktober 2012 - 16:42 Update: 08-07-2014 0:46

Enoh maakt succesvolle rentree in remise Ajax

[ELF-Voetbal] Eyong Enoh heeft na vijf maanden blessureleed zijn rentree gemaakt in het shirt van Ajax. De middenvelder maakte vanmiddag (dinsdag) in de eerste helft van een besloten trainingswedstrijd tegen AS Trencin zijn opwachting.

De Amsterdammers speelden, met onder andere Johan Cruijff als aandachtig toeschouwer, met 1-1 gelijk tegen de Slowaakse club van eigenaar Tscheu La Ling. Het Belgische talent Mats Rits maakte het enige doelpunt voor de thuisploeg. De invaller tikte een kwartier voor tijd van dichtbij raak na een prachtige actie van een andere invaller, Gino van Kessel.

In de zesde minuut leek Danny Hoesen Ajax al op voorsprong te brengen, maar zijn stiftbal eindigde op de paal. Karol Mondels maakte met een afstandschot zeven minuten voor rust de openingstreffer voor de bezoekers.

Enoh raakte eind vorig seizoen bij een oefeninterland van Kameroen tegen Guinea geblesseerd aan zijn knie en speelde sindsdien geen wedstrijd meer. Opvallend genoeg fungeerde Lorenzo Ebecilio als rechtsback in het trainingsduel. Derk Boerrigter en de Ierse proefspeler Ronnie Hawkins kregen ook speeltijd.