maandag, 1. augustus 2005 - 14:58

BMW heeft de High-Beam Assist

Veel automobilisten gebruiken hun grote licht veel te weinig. Zouden we het grote licht vaker gebruiken dan kan dat behoorlijk wat nachtelijke ongelukken voorkomen. BMW vindt de oplossing. BMW heeft de High-Beam Assist ontwikkeld. Het systeem is leverbaar op de 5-, 6- en 7-serie en werkt als een automatische groot licht. Net als we de automatisch inschakelende dimlichten kennen is dit een automatisch inschakelend groot licht. Op slecht verlichte wegen kan dit heel wat ongelukken schelen. Je hebt daar immers veel minder zicht maar ziet nu met de High-Beam Assist bepaalde situaties eerder aankomen waardoor je sneller kan reageren.

Hoe werkt het?
Het systeem maakt gebruik van een camera sensor verwerkt in de binnenspiegel van de auto. Deze camera detecteert de koplampen en achterlichten van andere voertuigen en de verlichtingscondities van de weg. Als het systeem geen voertuigen in de omgeving van de auto ziet, waarvoor het grote licht hinderlijk kan zijn, schakelt deze automatisch in.

Het voordeel
Uit onderzoek is gebleken dat bestuurders veel te weinig gebruik maken van hun grote licht. Een reden daarvoor is gemakzucht. Het is voor veel automobilisten blijkbaar een te moeilijke opgave hun grote licht elke keer aan en uit te zetten. BMW maakt een einde aan deze handeling en verhoogd daarmee de concentratie op de weg en de veiligheid (dankzij het vergrote zicht).
Categorie:
Tag(s):