dinsdag, 6. september 2005 - 13:20

Hiddink en Australië nog één stap van WK

Nog één hindernis scheidt Australië van een rentree op het hoogste voetbalpodium voor landen. De ploeg van Guus Hiddink won dinsdag ook het tweede playoff-duel tegen de Solomon Eilanden (1-2) en gaat nu met de nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks (momenteel Uruguay) uitmaken wie er volgend jaar op het WK in Duitsland bij is.

Mochten de Aussies er in slagen een WK-ticket te bemachtigen, dan is het voor het eerst in 32 jaar dat ze weer van de partij zijn op een eindronde.

De wedstrijd in Honiara was niet meer dan een formaliteit. De heenwedstrijd eindigde al in een klinkende 7-0 overwinning voor de Australiërs. In de return tekenden Archie Thompson en oud-Feyenoorder Brett Emerton voor de doelpunten, terwijl Henry Fa'Arodo vanaf de penaltystip de eer van de Solomon Eilanden wist te redden.

De eenvoudige overwinning in de tweestrijd met de Solomon Eilanden geeft Australië nog lang zekerheid over deelname aan het WK. Ook de laatste vier kwalificatietoernooien toonden de Socceroos zich de sterkste in de Oceanië-groep, maar ging het keer op keer mis in de laatste playoff-fase. Achtereenvolgens Schotland (1990), Argentinië (1994), Iran (1998) en Uruguay (2002) toonden zich een te groot obstakel. De vooralsnog laatste en enige keer dat het wel wilde lukken zich te plaatsen, was voor het WK van 1974. Ironisch genoeg werd dat toernooi ook in Duitsland gehouden.
Categorie:
Tag(s):