dinsdag, 12. juli 2005 - 21:25

Rippers van hennepkwekerij betrapt

Rond 11.50 uur meldden omwonenden dat er werd ingebroken in een woning aan de Korteweg. De daders zouden nog in de woning aanwezig zijn.
<BR>Twee politie-eenheden gingen direct ter plaatse. Op de oprit van de woning stond een gestolen auto en de voordeur van de bewuste woning vertoonde braaksporen. Vanuit de woning hoorden de agenten gestommel. Na het aanroepen van de daders, kwam er een verdachte te voorschijn. Een 41-jarige Bredanaar werd direct ingerekend en overgebracht naar het politiebureau.

Bij inspectie van de woning hoorden de agenten opnieuw gestommel, ditmaal vanaf de zolder. Daar bleken zich nog twee verdachten schuil te houden. Eén van hen ging een gevecht aan met de politieagenten, in een poging om te vluchten. Dat lukte deze (eveneens) 41-jarige Bredanaar niet.

Tijdens dit gevecht raakte overigens een van de politieagenten licht gewond. Hij liep o.a. een snijwond op aan zijn hand. De wond is met vier hechtingen in het ziekenhuis gedicht. De derde verdachte, een 28-jarige inwoner van Breda liet zich zonder verzet inrekenen. Het trio is door de politie ingesloten en in verzekering gesteld. Kennelijk was het drietal bezig om een hennepkwekerij te rippen.

In de woning waren namelijk in vier verschillende ruimten hennepkwekerijtjes gemaakt. In totaal ging het om circa 500 planten. De planten zijn door de politie bemonsterd, in beslag genomen en daarna vernietigd. Ook is gebleken dat er illegaal stroom werd afgetapt. Dat was op een dermate ondeskundige manier gedaan, dat daardoor sprake was van gevaar voor kortsluiting en brand. Het elektriciteitsbedrijf Essent heeft inmiddels aangifte van diefstal van stroom gedaan. De politie heeft tot op heden nog geen arrestaties verricht voor het inrichten en exploiteren van de wietplantage. © BON
Provincie:
Tag(s):