woensdag, 12. oktober 2005 - 15:21

Schutrups Schoenen wint innovatieprijs

Emmen

Schutrups Schoenen in Exloo heeft gistermiddag De Voorloper 2005, de innovatieprijs voor Drenthe, gewonnen. De prijsuitreiking vond plaats in congrescentrum de Giraf in Emmen. Het is de eerste keer in het bestaan van De Voorloper, dat de prijs bij een ondernemer uit de detailhandel terecht komt. Schutrups Schoenen werd gekozen uit zeven kandidaten.

Jan, Erik en Jeanette Schutrups namen maar al te graag de prachtige wisseltrofee in ontvangst. Ook kregen ze een oorkonde, een trofee om definitief in de winkel te plaatsen en een jaar gratis lidmaatschap van de Commerciële Club Zuidoost-Drenthe. Volgens het juryrapport, dat werd opgesteld door onder andere voorzitter Onno te Nuyl, Marijke Augusteijn, oud-kamerlid voor D66 en de winnaar van vorig jaar, is Schutrups Schoenen een voorbeeld van innovatief ondernemerschap.

Te Nuijl: “Schutrups Schoenen is innovatief in de manier van denken, mensen zich niet ziek laten voelen met pijnlijke voeten en het bewandelen van nieuwe wegen zoals het organiseren van de Schutrups Run en de Schutrups Wandeldag waar meer dan 3000 wandelaars op afkomen. Jan en Erik Schutrups zijn bovendien als podoloog betrokken bij het ANWB Magazine Op Pad voor het testen van wandelschoenen. Ook de uitgave van het eigen fraaie magazine en als initiatiefnemer voor de promotie van Nordic Walking, de nieuwe manier van gezond bewegen, droeg bij tot de keuze voor Schutrups Schoenen.�

De vorige winnaars van De Voorloper zijn Cross Point, Spark Holland en Color Wings.

De Voorloper 2005 werd uitgereikt tijdens het innovatiecongres Boven het Maaiveld. Tijdens dit congres, dat werd georganiseerd door de Commerciële Club Emmen en Syntens, presenteerden zeven innovatieve ondernemers uit Drenthe zich aan het publiek. Naast een innovatieve beurs, waren er inleidingen van Lydia van Rietschoten, van het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap, Yolanda Eijgelstein, oprichtster van Wie mailt wat en Michiel Frackers, de oprichter van Planet Internet.
Provincie:
Tag(s):