dinsdag, 25. oktober 2005 - 11:18

Voor Talpa en NOS is voetbal zeker oorlog

De koude oorlog tussen de NOS en Talpa over voetbalbeeldmateriaal blijft maar voort duren. Talpa heeft al een aantal keren zonder toestemming archiefmateriaal van de NOS gebruikt en dat is de publieke omroep in het verkeerde keelgat geschoten. Om de commerciële zender met gelijke munt terug te betalen werd afgelopen zondag in het praatprogramma Studio Voetbal opzettelijk de discutabele strafschop uit de wedstrijd PSV-Ajax uitgezonden. Dat terwijl de rechten voor het uitzenden van momenten uit eredivisieduels tegenwoordig in handen van John de Mol.

"Lik-op-stukbeleid tegen Talpa", laat adjunct-directeur Jan de Jong van de NOS in een reactie aan het AD weten. "Want het programma Linda en Beau op Zondag blijft, ondanks diverse waarschuwingen, onze beelden gebruiken zonder daarvoor te betalen. Dat is niet de afspraak. Vanaf nu voeren we daarom een zero-tolerancebeleid. Wat zij kunnen, kunnen wij ook."

De actie van de NOS heeft Talpa onaangenaam verrast. "Als er één organisatie is die afspraken om de haverklap met voeten treedt, is het de NOS wel", aldus Talpa-woordvoerder Thomas Notermans. "Talpa had de rechten op de uitwedstrijden van Oranje. We gaven de NOS toestemming op de radio 22 minuten per helft verslag te doen, maar ze versloegen doodleuk alles."

Beide kemphanen zullen op zeer korte termijn met elkaar rond de tafel gaan zitten in een poging het hoogoplopende conflict uit de wereld te helpen. Mocht het gesprek niets opleveren en houden beide partijen voet bij stuk, dan wordt het pleit waarschijnlijk beslecht in de rechtszaal.
Categorie:
Tag(s):