donderdag, 5. oktober 2006 - 11:10

01-VBB-1 eerste nieuwe kenteken

De Rijksdienst Wegverkeer (RDW) heeft een nieuwe cijfer-lettercombinatie voor lichte bedrijfswagens geintroduceerd. Lichte bedrijfswagens die voor het eerst een Nederlands kenteken krijgen, krijgen een kenteken met twee cijfers, drie letters en één cijfer. Het eerste afgegeven kenteken in deze serie is 01-VBB-1.

De introductie is een gevolg van het feit dat alle mogelijke kentekens in de voorgaande serie gebruikt zijn. Lichte bedrijfswagens, die een gewicht hebben van niet meer dan 3500 kg, kregen tot deze week een kenteken van twee cijfers, twee letters en twee letters met als eerste letter een B. Het laatst kenteken in deze serie was 99-BZ-ZZ.

Op 1 september 2005 al is de combinatie van twee cijfers, drie letters en één cijfer al geïntroduceerd voor bromfietsen. In de nieuwe serie worden geen klinkers gebruikt. Ook de letter Y is uitgesloten. Daarnaast zijn op verzoek van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat zes lettercombinaties uitgesloten die als maatschappelijk onaanvaardbaar worden gezien: GVD, NSB, TBS, LYK, SS en SD.

Wanneer personenvoertuigen overgaan op de nieuwe combinatie van twee cijfers, drie letters en één cijfer is nog niet te zeggen.
Categorie:
Tag(s):