zondag, 23. april 2006 - 14:42

23 dieven en helers aangehouden

Emmen

De politie heeft met de aanhouding van 23 verdachten maar liefst 37 misdrijven opgelost. De verdachten zijn aangehouden op verdenking van diefstal en heling. Van hen zijn er vier minderjarig. De leeftijd van de daders varieert tussen de 15 en 71 jaar.

Het onderzoek richtte zich op diverse inbraken, diefstallen, verboden wapenbezit en het dealen van drugs in de omgeving van Emmen en in de gemeente Stadskanaal. De buit bedraagt meer dan € 40.000,-.

De politie heeft de afgelopen twee maanden met een team van vijf medewerkers aan het onderzoek gewerkt. Op dit moment zitten nog vijf verdachten vast.

Aanleiding voor het onderzoek was een woninginbraak die plaatsvond in Emmer Compascuum in de nacht van Oud op Nieuw. Bij deze inbraak werd een groot aantal goederen ontvreemd, waaronder een kluis met een niet nader te noemen geldbedrag en een motorfiets. Een gedeelte van het geldbedrag is later teruggevonden. Door de inbraak kwam het onderzoek in een stroomversnelling en kwamen diverse namen van verdachten naar voren.

Ook meldde één van de verdachten zichzelf bij het politiebureau in Emmen. Bij zijn aanhouding had de man een vuurwapen bij zich. De man zou onder meer diefstallen van fietsen en auto’s en inbraken in woningen hebben gepleegd. Sommige goederen die van diefstal afkomstig waren, zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaren.

Tijdens het onderzoek zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. Zij deden dit in Emmen en nabije omgeving. Eén van de verdachten bleek een van diefstal afkomstige motor ‘met speed’ te hebben betaald.

Een aantal verdachten bleek ook in de provincie Groningen actief te zijn geweest. De politie Groningen heeft daarom assistentie verleend bij het onderzoek. Uiteindelijk werd in januari in een boerderij in Vlagtwedde een groot aantal goederen en gereedschappen aangetroffen, waarvan het merendeel van diefstal afkomstig was. Tevens is er een grote hoeveelheid kabelafval aangetroffen wat eveneens van diefstal afkomstig bleek te zijn. Het koper van de kabel werd doorverkocht aan diverse opkopers.
Provincie:
Tag(s):