dinsdag, 18. april 2006 - 11:28

Aanhouding dankzij blaffende honden

Amersfoort

Twee jongens en een man zijn maandagavond aangehouden op verdenking van inbraak in een school. Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie de melding dat een inbraak zou worden gepleegd in een school aan het Furglerplein. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen op het schoolplein drie verdachten hard wegrennen.

Twee van hen, een 15-jarige jongen uit Amersfoort en een 21-jarige man uit Amersfoort, liepen richting een vrouw die haar twee honden aan het uitlaten was. De agenten riepen hard dat de verdachten moesten blijven staan en waarschijnlijk schrokken de honden hier zo van, dat zij hard begonnen te blaffen. De verdachten schrokken hier op hun beurt weer erg van en gingen snel tegen een muur aan staan.

De vrouw bleef met haar honden bij de verdachten staan totdat de agenten hen konden aanhouden. De derde verdachte, een 16-jarige Amersfoorter, kon in de omgeving worden aangehouden. Hij werd op zijn buik in een plantsoen aangetroffen. Alle verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De ouders van de minderjarigen verdachten zijn hierover geïnformeerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):