zondag, 26. februari 2006 - 20:05

Achtervolging door 3 provincies eindigt met crash

Vier Amsterdammers zijn zondagmiddag aangehouden na een achtervolging door de politie. De Amsterdammers hadden ingebroken bij een bedrijf aan de Revisieweg en gingen er vandoor met onder meer computers. Ze werden echter betrapt door een medewerker van een beveiligingsbedrijf, die de politie waarschuwde.

Hierop zette de Flevolandse politie met twee voertuigen de achtervolging in. De verdachten reden met hoge snelheid over de A6 en gingen binnendoor via Wolvega, waarna ze de A32 opreden richting Meppel.

Intussen was ook de Friese en Drentse politie gealarmeerd, die eveneens wagens inzette. Onderweg gooiden de verdachten delen van de buit uit de auto, waarbij ook een passerende auto geraakt werd. Er vielen geen gewonden.

De politie in Overijssel zette een wegblokkade op, maar zover kwamen de verdachten niet. Tussen Meppel en Steenwijk raakten ze met hoge snelheid in de berm en crashten, waarna ze de auto verlieten en te voet vluchtten.

De verzamelde agenten hielden de verdachten aan, waarna ze zijn overgebracht naar het politiebureau in Lelystad. Daar zijn ze ingesloten voor nader onderzoek. De politie in Drenthe voert de verkeersongevallenanalyse uit. De auto waarin de verdachten reden, stond gesignaleerd en is afgevoerd.
Provincie:
Tag(s):