woensdag, 6. september 2006 - 9:18

‘Monumentale bruiloft’ tijdens Open Monumentendag

Barneveld

Op zaterdag 9 september aanstaande wordt landelijk voor de twintigste maal de Open Monumentendag gevierd en het thema dit jaar is ‘feest’. De gemeente Barneveld heeft gekozen voor het huwelijksfeest, ook wel ‘de mooiste dag van je leven’ genoemd.

Om 13.00 uur vertrekt vanaf het Veluws Museum Nairac het bruidspaar met bruidsmeisjes in een oldtimer, voorafgegaan door de dorpsomroeper, het geheel verzorgd door bruidsmode Aphrodite. Op naar het gemeentehuis waar vervolgens loco-burgemeester Tijmensen het paar op speelse wijze in de ‘echt’ verbindt. Maar zal het lukken of wordt het een Barnevelds huwelijksdrama?

In ieder geval wordt het een ‘Monumentale bruiloft’! Toneelgroep WIK maakt er iets spannends van. Het geheel wordt muzikaal omlijst door accordeonorkest Rapsodie.
Na de goede(?!) afloop in optocht naar de Grote Kerk en daar neemt het paar afscheid. De kerk is uiteraard ook te bezichtigen en ter gelegenheid van de Nationale Orgeldag wordt het orgel de hele dag bespeeld.

Het museum Nairac organiseert een kleine expositie over het huwelijk met een aantal mooie bruidsjurken en trouwfoto’s van Barnevelders. Ook de tentoonstelling ‘100 jaar Rie Cramer: een feest van herkenning’ is te bezichtigen. Het museum is van 10.00 tot 17.00 uur geopend en de entrée is gratis.
Provincie:
Tag(s):