maandag, 26. juni 2006 - 12:55

Boef betrapt omdat hij weigerde zijn schoenen uit te doen

Hilvarenbeek

Een 14-jarige Tilburgse jongen is vrijdagmiddag in een zwembad ontmaskerd als dief omdat hij weigerde zijn schoenen uit te trekken. Hij had twee briefjes van 50 euro van een 15-jarige klasgenoot gestolen en in één van zijn schoenen verstopt.

Een groepje scholieren ging vrijdagmiddag na een schooluitstapje zwemmen in het zwembad van een attractiepark. Bij terugkomst uit het water bemerkte een 15-jarige Tilburgse jongen dat er uit zijn portemonnee 100 euro was gestolen. Hij vroeg aan omstanders en de beveiliging of zij iets hadden gezien. Dit bleek niet het geval te zijn. Hierop boden zijn klasgenoten aan zich te laten fouilleren.

Een van de jongens weigerde echter zijn schoenen uit te trekken, zogenaamd omdat hij haast had. De in kennis gestelde politie heeft de jongeman daarop buiten het park apart genomen. Hij bleek wel degelijk het geld in één van zijn schoenen verstopt te hebben. Hij vertelde de agenten dat het een grapje was. Hij bleek nog meer geld bij zich te hebben en dat terwijl hij het slachtoffer de entree had laten betalen omdat hij verteld had dat hij ‘blut‘ was. De leugenachtige dief wordt doorverwezen naar bureau HALT.
Provincie:
Tag(s):