donderdag, 14. september 2006 - 16:35

Brug over Goese Westvest

Goes

Dinsdag is een aannemingsbedrijf begonnen met het aanleggen van een drijvende brug in de Goese Westvest. De brug voor voetgangers, is op verzoek van de Goese ondernemers gelegd.De reden van het verzoek heeft te maken met de herinrichting van het Bleekveld en Kolveniershof.

Op die locatie wordt een parkeergarage gebouwd en door de werkzaamheden zijn er minder parkeerplaatsen. Tevens zijn recent de Vlasmarkt en de Grote Markt autovrij gemaakt. De tijdelijke parkeerplaatsen worden gemaakt op het terrein van een voormalige school aan de Rommerswalestraat. Door de brug wordt de loopafstand naar het centrum verkort.

De tijdelijke brug kost € 90.000,-. De oversteekplaats voor de
voetgangers wordt binnenkort ook op de schop genomen, zodat er een veilige oversteekplaats wordt gecreëerd. Op termijn wordt de brug vervangen voor een vaste brug die ook toegankelijk is voor fietsers.

De nieuwe brug gaat een rol spelen in de fietsroute die de gemeente Goes wil maken als de wijk Goes West opnieuw is ingericht. De vaste brug zal worden geheid. Dit kon niet op kort termijn worden geregeld, daarom is er gekozen voor deze tijdelijke oplossing.
Provincie:
Tag(s):