vrijdag, 3. maart 2006 - 10:05

Deense architect ontwerpt gemeentehuis

Nieuwegein

Het gerenommeerde Deense architectenbureau 3xNielsen gaat het nieuwe Stadshuis van de gemeente Nieuwegein ontwerpen. “De ideeënstudie die 3xNielsen heeft gepresenteerd is echt heel bijzonder. Als dit de kwaliteit wordt van het uiteindelijke ontwerp, dan wordt het Stadshuis ongetwijfeld een heel bijzonder en spraakmakend gebouw�, aldus Martin Monrooij, de wethouder die het Stadshuis in zijn portefeuille heeft.

Burgemeester Cor de Vos: “De eerste ideeën die we van 3x Nielsen hebben gezien geven het beeld van een Stadshuis met een menselijke maat. Sympathiek, smaakvol, eenvoudig en warm. De ideeënstudie past goed bij de omgeving en is absoluut origineel.� Volgens het college past de ideeënstudie van dit bureau het best bij de Nieuwegeinse schaal en de gewenste uitstraling. Bij de keuze voor 3xNielsen geldt de voorwaarde dat de gemeente en de architect tot overeenstemming komen bij de nog te voeren contractonderhandelingen.

In het Stadshuis moet de dienstverlening aan de Nieuwegeiner centraal staan. Het Stadshuis wordt duurzaam gebouwd, wordt open, transparant en degelijk en krijgt een uitnodigend karakter. Om de dienstverlening aan de Nieuwegeiners te verbeteren, investeert de gemeente veel in ICT in het Stadshuis.
Provincie:
Tag(s):