dinsdag, 21. maart 2006 - 9:12

Diefstal 12 buitenboordmotoren; Getuigen gezocht

Wanneperveen

Zaterdagmorgen, 18 maart, omstreeks 03.00 uur zagen politiemensen dat twee witte bestelbusjes stilstonden bij camping "De Kettingbrug". Tevens zagen zij in de omgeving mannen lopen. Eén van hen was bezig met een kruiwagen, waarin een buitenboordmotor lag. Deze man, 30 jaar, en afkomstig uit Wit Rusland, werd aangehouden. De andere man wist te ontkomen. Hierop werd met behulp van politiemensen uit Horst en Waterland en Meppel het gebied afgesloten.

Vervolgens werd met honden de omgeving afgezocht maar het gevolgde spoor eindigde bij het water. De man werd niet meer aangetroffen. Vermoedelijk is de verdachte via het water ontkomen. De twee bestelbusje zijn overgebracht naar het bureau te Steenwijk.
In een bus lagen matrassen, kledingstukken, tanken van buitenboordmotoren en enkele onderdelen daarvan.

In de afgelopen week zijn in de Kop van Overijssel tien meldingen ontvangen van diefstal van buitenboordmotoren in de Kop van Overijssel. (Giethoorn en Wanneperveen). In die omgeving is ook enkele malen een witte bestelbus gezien met een buitenlands (Oost-Europees) kenteken.

In de afgelopen nacht van zondag op maandag, tussen 00.00 en 07.00 uur, zijn uit een botenloods aan het Binnenpad in Giethoorn twee buitenboordmotoren weggenomen.

De politie verzoekt getuigen die in verband met diefstallen van de afgelopen week opvallende personen en/of voertuigen hebben gezien of anderszins informatie kunnen verstrekken om contact op te nemen met het bureau van politie in Steenwijk, telefoon 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):