dinsdag, 13. juni 2006 - 11:38

Drankmisbruikers maken hulpverlening onmogelijk

Amsterdam

Maandagmiddag heeft een groep jongeren het hulpverleners onmogelijk gemaakt om hun werk uit te oefenen. Rond kwart voor zes raakten de gemoederen in het Mirandabad in Amsterdam door overmatig drankgebruik oververhit.

Een jongen uit een groep van ongeveer 20 jongeren was onwel geworden. Een ambulance werd ter plaatse gestuurd en een toevallig passerende arts wilde eerste hulp verlenen. Op het moment dat de ambulance verpleegkundigen bij het zwembad aankwamen werden ze onmiddellijk bedreigd en belaagd door de groep beschonken jeugd.

Er ontstond een zodanig bedreigende situatie dat de hulpverleners de keuze maakten om, in de buurt de komst van de gewaarschuwde politie af te wachten. Op het moment dat de ambulance wegreed werd er een fiets voor het gele hulpverleningsvoertuig gegooid. Ook werd er een fiets tegen de wagen aangeworpen waardoor deze licht beschadigd raakte.

Verschillende politie-eenheden waren snel ter plaatse waarna de gespannen situatie snel voorbij was. Hierna kon de hulpverlening plaatsvinden. Het slachtoffer bleek teveel alcohol gedronken te hebben en werd ter plaatse behandeld. De ambulancebroeders en de arts hebben aangifte van openlijke geweldpleging gedaan. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
De wijkteamrecherche doet onderzoek naar de zaak.
Provincie:
Tag(s):