dinsdag, 25. april 2006 - 9:05

Geen hartoperaties in Radboud-ziekenhuis

Nijmegen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de hartafdeling van het Radboudziekenhuis in Nijmegen opgedragen per direct de openhartoperaties op te schorten. Volgens de Inspectie kan de kwaliteit bij het universiteitsziekenhuis niet worden gegarandeerd.

Vorig jaar kwam de hartafdeling negatief in het nieuws, nadat een interne email van een hartspecialist uitlekte. Hierin zei de arts dat hij zich niet in het Radboudziekenhuis zou laten opereren voor een hartaandoening. Het bleek dat het sterftecijfer onder hartpatiënten in het Nijmeegse ziekenhuis hoger was dan in andere ziekenhuizen.

De IGZ heeft hierop een onderzoekscommissie ingesteld die een onderzoek is gestart naar de kwaliteit van de afdeling. Hieruit blijkt dat er gebrek is aan leiding en dat de chirurgen niet naar behoren presteren. Patiënten die op een operatie wachten worden overgeplaatst naar een ander ziekenhuis.

De maatregel die de Inspectie heeft opgelegd duurt tot volgende week dinsdag. Minister Hoogervorst bekijkt na een week op het bevel kan worden ingetrokken of dat het moet worden verlengd.
Provincie:
Tag(s):