maandag, 27. november 2006 - 23:09

Gelanceerde gasfles verwondt meisje

Aalsmeer

Maandagavond is een meisje gewond geraakt door een geëxplodeerde gasfles die letterlijk uit de lucht kwam vallen. Even na 18.00 uur brak brand uit in een in aanbouw zijnde appartementencomplex aan de Weteringstraat in Aalsmeer.

In het appartement woedde een hevige brand gepaard met veel hitte. In de brandhaard stond de gasfles die de extreme temperatuur niet meer kon verdragen en explodeerde en werd gelanceerd.

Een paar straten verderop, waar een meisje nietsvermoedend fietste, kwam de gasfles met een harde klap tegen een winkelpand neer waarbij het meisje werd geraakt. Zij raakte daardoor lichtgewond en kon ter plekke door het ambulance personeel worden geholpen.

Uit voorzorg zijn door de brandweer metingen verricht om te controleren of er geen schadelijke stoffen bij de brand zijn vrijgekomen. Gebleken is, dat naast de hoeveelheid rook en roet die bij iedere brand vrijkomen er geen verhoogde concentraties van andere schadelijke stoffen zijn aangetroffen.

Rond 19.30 uur was de brand onder controle. Naast het brandweerkorps van Aalsmeer waren de korpsen van Amstelveen en Haarlemmermeer betrokken bij de bluswerkzaamheden.

Het appartementencomplex dat nog niet bewoond is, zou over enkele weken opgeleverd worden. Het penthouse brandde volledig uit. Het andere penthouse en de overige appartementen bleven behouden.

De technische recherche van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):