vrijdag, 13. oktober 2006 - 22:20

Gibbon geboren in Emmen

Emmen

Gibbon Sheeba heeft vorige week het leven geschonken aan een gezonde zoon of dochter. Ze houdt haar pasgeboren jong zo stevig tegen zich aan, dat de verzorgers nog niet hebben kunnen zien of het een jongen of een meisje is. Het is in elk geval een krachtig jong dat zich goed vast kan houden, ook als moeder op topsnelheid door de boomtoppen zwaait.

Dat is zeer snel, want gibbons zijn van alle apen ongetwijfeld de behendigste boomslingeraars. De eerste tijd zal de baby moeders harige borst niet loslaten. Pas als hij een maand of vier, vijf oud is, mag hij voor het eerst zelf proberen een bescheiden zwaaitje in de bomen te maken.

Voor Sheeba, die samen met Gamber al vanaf de zomer van 1989 een echtpaar vormt, is het al het zevende kind. De oudsten zijn naar andere dierenparken verhuisd, terwijl de twee jongste zussen nog steeds deel uit maken van het gibbongezinnetje.

De apen gaan zolang het weer het toelaat dagelijks naar buiten. Dat ze er zijn, maken ze duidelijk met een geluid dat tot ver in het centrum van Emmen te horen is.
Provincie:
Tag(s):