dinsdag, 12. september 2006 - 23:22

Goede wil PSV brengt punt tegen Liverpool

Geen Steven Gerrard, Peter Crouch, Xabi Alonso of Luis Garcia in het basisteam van Liverpool vanavond in het Philips Stadion. De vaste waarden kregen rust vanwege het overvolle programma van de Engelse topclub. Ondanks hun absentie was PSV niet bij machte de hechte organisatie van de ploeg van manager Rafael Benitez pijn te doen. Een 0-0 tegen het afwachtende Liverpool was het gevolg.

Tegen de verhouding in waren de gasten, met Zenden en Kuijt in de basis, nog bijna met de drie punten weggegaan ook. Gerrard, ingevallen in de slotfase, liet een minuut voor tijd Gomes kansloos met een volley. Gelukkig voor PSV bracht de paal redding, anders was de avond wel heel wrang geworden. Hoe goed de wil ook was. De Eindhovenaren konden maar nooit echt dreigend worden. Slecht met afstandschoten werd doelman Reina onder vuur genomen. Het leverde voor rust een bal op de lat van de verder onzichtbare Koné op. Liverpool werd vanuit de counter wel een aantal malen gevaarlijk. Het duo Kuijt/Bellamy vond elkaar een aantal keer blindelings wat zorgde voor hachelijke momenten in de eigen zestien.

Na rust toonde Liverpool zich tevreden met de 0-0. Het zocht nauwelijks nog naar snelle aanvallen en liet PSV het spel maken. Het vele balbezit ten spijt kon de ploeg van Ronald Koeman wederom weinig gevaar stichtten. Koné en Mendez deden nog verwoedde pogingen, maar konden Reina niet verontrusten.

Het andere duel in groep C eindigde eveneens in 0-0. Het bezoek bij Galatasaray wist Bordeaux daarmee schadevrij te doorstaan.
Categorie:
Tag(s):