zondag, 26. maart 2006 - 17:59

Hennepkwekerij oorzaak zeer grote brand

Steenbergen

Zondagmiddag heeft een zeer grote brand gewoed in een bedrijvenverzamelcomplex aan de Dam Bustersstraat , vermoedelijk is de brand ontstaan doordat in één van de compartimenten een hennepkwekerij was gevestigd. Dit compartiment liep grote schade op; aangrenzende bedrijven en ook bedrijven aan de overzijde van de straat liepen rook- en waterschade op.

Deze gebouwen werden door de brandweer uit voorzorg gekoeld, om te voorkomen dat de brand kon overslaan. Door adequaat optreden van de brandweer kon al anderhalf uur nadat de melding was binnengekomen, het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De brand werd bestreden door 5 tankautospuiten; de brandweer van Steenbergen werd daarbij ondersteund door eenheden van omliggende korpsen. Ook werd ondersteuning vanuit de lucht geboden door een politiehelikopter met foto- en filmapparatuur, die vanuit Schiphol was ingevlogen.

Een Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen kwam ter plaatse, maar oordeelde dat geen metingen hoefden te worden verricht naar eventueel vrijgekomen schadelijke stoffen, gezien het feit dat omwonenden niet direct werden bedreigd door de rookwolken en dat deze rookwolken vrij vlot verdunden.

Er hoefde niemand te worden geëvacueerd en niemand raakte bij de brand gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij en de droogruimte voor henneptoppen, die in een aangrenzende ruimte werd aangetroffen. Politiemensen van de technische recherche zullen een nader onderzoek instellen naar het ontstaan van de brand.
Provincie:
Tag(s):