dinsdag, 19. december 2006 - 16:19

Instroomproject Metaal Noordoost Flevoland gestart

Lelystad

Het instroomproject ‘Metaal Noordoost Flevoland’ is van start gegaan. Flevoland is op zoek naar mensen die in de metaal aan de slag willen. Om deze mensen te zoeken, op te leiden en vervolgens een baan voor ze te vinden is dit instroomproject opgezet. Initiatiefnemer is de OOM, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het metaalbewerkende bedrijf. Naast de OOM doen ook het CWI, de gemeenten Noordoostpolder en Urk, Concern voor Werk en het Sectoraal Steunpunt Arbeidsmarkt Flevoland mee.

Sinds het aantrekken van de economie groeit het aantal banen in de metaal weer. Dit biedt kansen voor mensen met ‘handige handen’. Door de ontgroening van de bevolking (de leeftijdsgroep van 0 – 20 jaar bedroeg in 1980 31,5%, in 2005 bedraagt deze leeftijdsgroep 24,5%) en doordat steeds minder mensen techniek kiezen worden vacatures bij metaalbedrijven niet zo makkelijk vervuld.

De metaalsector in Noordoost Flevoland zoekt dan ook gemotiveerde mensen, mannen en vrouwen, jongeren en ouderen, die praktisch en nauwkeurig zijn ingesteld. De deelnemende partijen aan het instroomproject hebben de handen ineen geslagen om deze mensen te vinden, op te leiden en aan een baan te helpen in de metaalsector.
Provincie:
Tag(s):