vrijdag, 7. april 2006 - 10:06

Marathon Utrecht: sterk internationaal deelnemersveld

Utrecht

Op tweede paasdag, maandag 17 april a.s., gaat het grootste hardloopevenement van Midden Nederland, de Fortis Marathon Utrecht, van start. De Fortis Marathon Utrecht maakt dit jaar een enorme groeispurt door. Nu al zijn er ruim 7500 vooringeschreven lopers en wandelaars. In 2005 waren dit er nog 6400. De verwachting is dat het totaal aantal deelnemers richting 9500 gaat.

Nog nooit in haar historie heeft de Fortis Marathon Utrecht zo’n sterk nationaal en internationaal deelnemersveld gehad. Het is de verwachting, dat op zowel de tien kilometer als de hele marathon de parcoursrecords worden verbroken.
Enkele weken geleden werd bekend dat de Cothense Koen Raaymakers zijn marathondebuut maakt tijdens de Fortis Marathon Utrecht. Nadja Wijenberg zal proberen de EK limiet van 2.33.30 te halen. Op de marathon zullen ook de Keniaanse John Kipchumba en de Spaanse Mohammed Zaouk Ziani van start gaan. Beiden hebben reeds een pr van 2.12 op de marathon en gooien hogen als het gaat om het verbreken van het parkoursrecord. De Belgische Fatiha Baouf (vijfde in de halve marathon van Marakech in 1.13) loopt in Utrecht haar derde marathon.

Op startlijst van de tien kilometer komen we Nederlandse namen tegen zoals Greg van Hest en Wilma van Onna. De buitenlandse kanshebbers hier zijn Onesmus Nyere en Elias Maindi. Bij de vrouwen gaat de Tjechische 10km kampioen Petera Kaminkova van start.
Provincie:
Tag(s):