vrijdag, 8. december 2006 - 16:35

Miljoenste Belgische bezoeker in Nederland

Maastricht

Voor het eerst in de geschiedenis komen dit jaar meer dan één miljoen Belgische gasten naar Nederland. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en VVV Maastricht verwelkomen vandaag de miljoenste Belg van 2006.

Bram Straatman, vestigingsmanager NBTC-België : “De afgelopen jaren is het inkomend toerisme vanuit België gestaag gegroeid tot aan de historische mijlpaal van dit jaar. Nederland is voor de Belgen met name een land voor de korte vakanties, daarnaast is het qua afstand erg dichtbij en spreken we dezelfde taal. Uiteraard speelt Rembrandt 400 ook een grote rol en zien we deze mijlpijl als een bekroning op onze marketingaanpak.�

De miljoenste Belg is Stephanie Hessens uit Knokke-Heist. Samen met haar man en dochter is zij feestelijk onthaald door Bram Straatman van het NBTC en Marcel Knols, directeur VVV Maastricht. De gelukkige prijswinnaar is erg blij met de titel één miljoenste Belg 2006. Hessens: "Wat een fijne verrassing! We zijn in Maastricht om een weekendje te shoppen.

Naar het schijnt is het een erg gezellige stad met veel kerstsfeer. Onze familie is er vorig jaar geweest en heeft het ons erg warm aanbevolen.� Volgens Straatman is dit “het resultaat van een jarenlange goede samenwerking met partners in zowel Nederland als ook België.

Ook het aanbod in Nederland is kwalitatief sterk verbeterd en sluit steeds beter aan bij de vraag van de Belgen. Het grote aandeel van herhalingsbezoekers geeft aan dat we hier op het goede spoor zitten. De uitdaging in de nabije toekomst is om de Belg die nog niet in Nederland op vakantie is geweest te overtuigen dat wel te doen."

Stephanie Hessens is uitgeloot op basis van aankomst op 8 december in Maastricht. Het prijzenpakket dat zij heeft gewonnen is een bon van Bongo (boekingsorganisatie), een Kettler fiets, fietskaarten van Zeeland en de Veluwe, een abonnement op Uit-magazine voor nieuwe inspiratie en een verwenmand van Van Melick Food Groep. Dit prijzenpakket staat meteen symbool voor enkele troeven van Nederland: plezierige korte vakanties, lekker genieten en gezond ontspannen in de natuur.
Provincie:
Tag(s):