vrijdag, 17. november 2006 - 0:21

Minister Van der Hoeven bezoekt Vogido

Enschede

Minister Maria van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bezocht donderdag de voetbalvereniging Vogido in Enschede, waar zij de opening verrichtte van het nieuwe multifunctionele clubhuis van Vogido, waarin 13 verstandelijk gehandicapten werkzaamheden voor Vogido uitvoeren. Voorafgaande aan deze opening gaf de minister voor 800 leerlingen van drie basisscholen het startsein voor de deelname aan de landelijke manifestatie “Heel Nederland danst�.

Vogido en de Stichting Dagcentra Twente zijn met ingang van 1 september 2006 onder de naam Dienstencentrum Vogido een samenwerking aangegaan. Deze krijgt gestalte in het nieuwe clubhuis van Vogido, dat in het afgelopen halfjaar, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers, is gerealiseerd.

Vanuit een eigen ruimte in het clubhuis verricht een groep van 13 mensen met een verstandelijke handicap, onder verantwoordelijkheid van de Stichting Dagcentra Twente, werkzaamheden voor Vogido. Hiermee heeft de Stichting Dagcentra Twente werkplekken gevonden die geïntegreerd zijn in de samenleving. Vogido, die dit jaar haar 75-jarig jubileum viert, heeft 850 leden. Het is met 51 elftallen en teams, waarvan 5 vrouwenteams, de grootste voetbalvereniging in Enschede.

Voorafgaande aan de opening van het clubhuis gaf de minister het startsein voor de landelijke manifestatie “Heel Nederland danst�. Zij werd daarbij geassisteerd door Ed Wallinga, wethouder voor zorg&welzijn, sport&integratie.

Na afloop van de officiële opening van het clubhuis hield Vogido een open dag. Buurtbewoners, besturen van de Enschedese voetbalverenigingen, familieleden van de verstandelijk gehandicapten die bij Vogido werkzaam zijn, ouders van jeugdleden, deelnemers aan de jubileumloterij (die € 22.000,= voor de bouw had opgebracht) en andere belangstellenden werden in de gelegenheid gesteld het nieuwe onderkomen van Vogido bezichtigen.
Provincie:
Tag(s):