dinsdag, 8. augustus 2006 - 21:28

Nog één keer Erik Dekker

Emmen

Wielrenner Erik Dekker heeft tijdens het profcriterium de Gouden Pijl in Emmen als actief rijder afscheid genomen van de wielersport. Het was dinsdagavond de allerlaatste keer dat de in België woonachtige oud-Hoogevener deel nam aan een wedstrijd op Nederlandse bodem.

Erik Dekker, net op tijd hersteld van een vreselijke valpartij op 4 juli tijdens de etappe naar Valkenburg in de Tour de France, tekende al voor de Tour de France een contract om in Emmen te kunnen starten. De 35-jarige Erik Dekker gaat in de wielersport verder als ploegleider van de Rabobank.

De organisatie van de Gouden Pijl heeft van het afscheid van Erik Dekker dan ook een groot feest gemaakt. "Erik Dekker verdient zo'n afscheid" zegt penningmeester Herman Sietsma van de organisatie. Vooraf gaand aan de Gouden Pijl werd Dekker dan ook uitgebreid in het zonnetje gezet en overladen met cadeaus. Om zijn fans te bedanken en afscheid van ze te nemen fietste hij een ereronde over het parcours.

Tijdens zijn afscheid in Emmen mocht Erik Dekker van het bestuur zelf aangegeven welke renners hij graag bij zijn afscheid wilde hebben. Vier van zijn wielervrienden verschenen dan ook aan de start van de Gouden Pijl, Servais Knaven, Marc Wauters, Jan Boven en Bobbie Traksel.

Frank Schleck, de winnaar van de Amstel Gold Race en de etappe naar de Alpe d'Huez in de Tour de France was ook in Emmen om te rijden in de Gouden Pijl, net als Joost Posthuma en Pieter Weening van de Rabobankformatie en Bram Tankink van Quickstep. Andere toprenners die aan de start verschenen waren Niels Scheuneman, Addy Engels, Bas Giling, Rik Reinerink, Peter Schep, Matthé Pronk en Michael Boogerd.
Provincie:
Tag(s):