vrijdag, 8. september 2006 - 8:38

Open oefenavond 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums

Apeldoorn

De 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums, zoals de naam volledig luidt, werd opgericht op 15 januari 1991.Wijlen dhr. G.Ham nam toen samen met een aantal enthousiaste streekgenoten het initiatief om een levend monument op te richten. Een monument, om iets terug doen voor de bevrijders van Apeldoorn en omstreken.

Velen van hen zijn hier gesneuveld en gaven hun leven voor onze vrijheid. Ieder jaar nog komen oud-strijders uit Canada naar ons land en naar onze omgeving om hen te herdenken en te gedenken.

Omdat wij blij zijn met onze vrijheid en omdat wij iets terug willen doen, is ons credo: "We do remember" Opdat wij nooit willen en mogen vergeten...

Op dinsdagavond, 26 september om 19.30 uur zal er ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums een open oefenavond worden gehouden in het gemeentehuis van Apeldoorn.

Er zullen oefeningen worden gedaan, zoals die ook tijdens de normale repetitieavonden plaatsvinden. Uiteraard zal de band ook tunes ten gehore brengen.

Iedereen die geïnteresseerd is in doedelzakmuziek, die eens wil proberen mee te spelen of meer wil weten over de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums, het levend monument voor de Canadese bevrijders, is van harte welkom.

Er is informatie over doedelzakspelen, drummen, uniformen, optredens, historie, etc.

Iedereen kan dan eens proberen te drummen of een doedelzak te bespelen. Het bezoek is vrijblijvend en de entree is gratis.
Provincie:
Tag(s):