donderdag, 28. september 2006 - 11:50

Operatiepatiënt overleden bij brand in ziekenhuis

Almelo

Bij een brand op een operatiekamer van het Twenteborg ziekenhuis in Almelo, is een vrouw overleden. Donderdag omstreeks 10.50 uur brak er, tijdens de operatie van een 69 jarige vrouw uit Almelo, brand uit op de operatiekamer. Ondanks de inzet van het o.k-personeel overleed de operatiepatiënte ter plaatse. Ook het blussen van de brand met eigen middelen mislukte.

De brandweer was direct met groot materieel aanwezig en had de brand snel onder controle. Metingen wezen uit dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen aanwezig waren.

Een deel van de OK-afdeling van het ziekenhuis werd ontruimd. Het daar aanwezige personeel en patiënten werden elders in het ziekenhuis opgevangen. Het rampenopvangplan van het ziekenhuis werkte goed De brand bleef mede hierdoor beperkt tot deze operatiekamer. Andere ruimtes op de afdeling liepen alleen rookschade op.

Na de brand is de technische recherche van de politie Twente een onderzoek gestart. Uit eerste bevindingen blijkt dat de brand mogelijk is ontstaan in een zuil van een anesthesie-apparaat. Naar de exacte oorzaak wordt nog verder onderzoek verricht, waarvan de uitslag pas over een paar weken bekend wordt.

Ook naar de oorzaak van het overlijden van de 69-jarige patiënte wordt, op last van justitie, verder onderzoek gedaan. Sectie moet hierover meer duidelijkheid verschaffen.
Provincie:
Tag(s):