woensdag, 29. november 2006 - 20:12

Opknapbeurt voor wandelpaden

Utrecht

Drie Utrechtse wandelpaden krijgen een opknapbeurt. Gemeente Utrecht gaat in 2007 delen van wandelpaden bij de Tweede Polderweg en de wandelroute langs het inundatiekanaal in Lunetten verbeteren. De verbeteringen vinden plaats in het kader van het provinciale programma "Agenda 2010 - Wandelen in Utrecht". De provincie Utrecht subsidieert de opknapbeurt dan ook met 100.000 euro.

In Zuilen worden twee stukken van een wandelpad opgeknapt: een deel van 600 meter en een deel van 2100 meter. Het gaat om verbeteringen aan de bestaande wandelpaden in de omgeving van de Tweede Polderweg. De paden krijgen een nieuwe toplaag van puin en schelpen, zodat de paden weer goed te bewandelen zijn.

Ook het wandelpad langs het inundatiekanaal in Lunetten wordt hersteld en verbeterd. Het gaat om een stuk van 1000 meter. Waar nodig wordt de ondergrond opgehoogd en van asfalt voorzien. De bovenlaag van het asfalt is vermengd met schelpen, zodat het pad een meer natuurlijke uitstraling krijgt. Verder brengt de gemeente remhekken aan om fietsers op het wandelpad tegen te gaan. Tot slot worden afvalbakken en banken bij het pad geplaatst.
Provincie:
Tag(s):