vrijdag, 20. januari 2006 - 12:32

Poging doodslag en verboden wapenbezit

Schinnen

De politie heeft donderdag in Schinnen 3 personen aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en verboden wapenbezit. Het gaat om twee mannen van 28 en 39 jaar en om een vrouw van 31 jaar. Het incident speelde zich af aan de Veeweg.

Donderdagmiddag rond 15.30 uur werd de politie te hulp geroepen door een bewoner van een woning aan de Veeweg. Even tevoren zou een andere bewoner op hem zijn ingereden. Toen de politie arriveerde was deze man al vertrokken. Korte tijd later keerde hij echter terug en ontstond een handgemeen tussen de dader en het slachtoffer.

Daarop begonnen zich meer mensen met het incident te bemoeien en liepen de gemoederen hoog op. Om verdere escalatie te voorkomen liet de politie versterking aanrukken.

Omdat er geroepen werd dat er ook met een vuurwapen was gedreigd, besloot de politie twee woningen aan de Veeweg te doorzoeken. Daarbij werden een geladen flobertgeweer, een familiebus pepperspray en enkele slag-en steekwapens aangetroffen.

Een en ander leidde tot de aanhouding van de twee mannen en de vrouw. De 28-jarige man werd opgepakt op verdenking van poging tot doodslag. Hij bestuurde de auto die inreed op de 39-jarige man. Deze werd aangehouden omdat hij met een vuurwapen had gedreigd. De 31-jarige vrouw werd opgepakt wegens verboden wapenbezit.

Inmiddels is ze weer in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):