zaterdag, 1. juli 2006 - 15:57

politie controleert 1278 voertuigen op A7

Drachten

De politie Fryslân heeft van vrijdag 30 juni 19.30 uur tot zaterdag 1 juli 01.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden op parkeerplaats De Vonken, tussen Beetsterzwaag en Gorredijk. Tijdens de controle werd samengewerkt met de douane, marechaussee, politie Groningen, KLPD, dorpswachten Opsterland en Rijkswaterstaat.

In totaal zijn 45 medewerkers ingezet, die 1278 voertuigen hebben gecontroleerd. Hierbij werden 222 procesverbalen opgemaakt. Het meest werden de bestuurders bekeurd voor snelheid – 130 automobilisten reden te snel - en het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het kentekenbewijs of het keuringsbewijs.

Ook werd bekeurd voor onverzekerd rijden, gladde banden, rijden zonder gordel, verlopen APK, overbeladen aanhangwagen, rijden met kapot en groot licht, het niet goed bevestigd hebben van de losbreekreminrichting dan wel de hulpkoppeling van een aanhangwagen en rijden zonder rijbewijs.

Verder werd het vrachtverkeer gecontroleerd. Er werd enkele malen geverbaliseerd voor het overtreden van de rij- en rusttijdenwet, het niet hebben van een Eurovignet en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. 214 bestuurders hebben geblazen, een bestuurder kreeg een rijverbod van een uur, een ander een rijverbod van drie uur. Een 48-jarige automobilist uit Heerenveen werd staande gehouden en bleek te rijden zonder rijbewijs, onder invloed (280 ug/l) en bleek het voertuig zonder toestemming te hebben meegenomen. Verder gaf de man een valse naam op.

De KLPD was aanwezig met een zogenaamde catch-scan, dat is een apparaat dat elk kenteken automatisch scant en tevens de snelheid van het voertuig meet. De douane was ter plaatse met een scan die de inhoud van koffers en tassen kon scannen. Verder controleerde zij op het gebruik van rode diesel.
Provincie:
Tag(s):