zaterdag, 25. maart 2006 - 22:10

PSV wint eenvoudig in Tilburg

Willem II lijkt zich al aan het sparen te zijn voor de play-offs. De Tilburgers presteerden vanavond ver onder de maat en verloren dan ook terecht met 3-0 van PSV.

Ismail Aissati opende na vijf minuten de score. De jonge middenvelder nam de bal in de zestien meter aan op borst en wipte het leer vervolgens behendig over Willem II-doelman Tristan Peersman: 1-0. Op slag van rust scoorde verdediger Eric Addo zijn eerste doelpunt in de Nederlandse eredivisie en de 2-0 voor de Eindhovenaren. De Ghanees reageerde attent op een schot van Timmy Simons dat werd losgelaten door Peersman. Het enige wapenfeit van de thuisploeg in de eerste helft kwam van de voet van Kemy Agustien. De middenvelder vond echter de paal op zijn weg.

De ‘Triclores’ moesten in de eerste minuut na rust gelijk weer capituleren. De Amerikaan DaMarcus Beasley zocht de achterlijn op en legde de bal prima terug op de inkomende Arouna Koné. De Ivoriaan hoefde alleen maar de voet tegen de bal te zetten: 3-0.