maandag, 27. maart 2006 - 11:02

Roy Panman in de internationale Super Karts

Musselkanaal

De 17-jarige coureur Roy Panman uit Musselkanaal racet dit jaar in de internationale Super Karts. Panman, die vorig seizoen uitkwam in de Formule Ford, maakt zijn opwachting tijdens tien raceweekends, die worden verreden in Nederland, Duitsland, België, Tsjechië en Engeland. Roy is eerste coureur van het APG-team, dat traditiegetrouw meestrijdt om de prijzen in de Super Karts.

Super Karts zijn 250cc tweecilinder karts, waarmee op autocircuits wordt gereden. De Super Karts kunnen snelheden tot wel driehonderd kilometer per uur bereiken. Daarmee vormen de Super Karts een tussenklasse tussen de kart- en de autosport.

Roy is eerste rijder in het APG-team, dat uit zes coureurs bestaat. Dit team doet altijd goed mee om de prijzen. Op uitnodiging van APG-teambaas en goede kennis Adrie Gorissen stapte Roy vorig jaar op speciale uitnodiging voor het eerst in een APG-kart. Hij mocht twee races meerijden en werd beide races meteen zevende van de 48 deelnemers, die allemaal ervaren waren.

Het APG-team was dermate onder de indruk van de prestaties van Roy tijdens deze beide races, dat ze besloten hem voor dit seizoen een vaste stoel in het deelnemersveld aan te bieden.

,,Ik zie dit als een mooie stap voorwaarts. Dit kan mij zeker helpen bij mij uiteindelijke doel om in een zo mooi mogelijke klasse in de autosport terecht te komen’’, vertelt Roy. Een doelstelling die, gezien het verleden, in het geheel niet denkbeeldig is. Want uit deze klasse zijn al verschillende autocoureurs voortgekomen, zoals de Duitsers Peter Elkmann en Christian Hennigs.


Roy begon met karten toen hij 5 jaar was. Hij begon bij de mini-junioren, een klasse waarin hij twee keer Noord-Nederlands kampioen en een keer tweede tijdens Nederlandse kampioenschappen werd. Vervolgens stapte hij over op nationale junioren, waar hij zijn NK-prestatie nog eens over deed. Na zijn overstap naar ICA-junioren, werd nog een keer derde tijdens Nederlandse kampioenschappen. Hiermee behaalde hij een ticket voor de Europese kampioenschappen.
Provincie:
Tag(s):