vrijdag, 27. januari 2006 - 14:37

Samaras meldt zich ziek bij Heerenveen

De voor Georgios Samaras teleurstellende uitspraak van de arbitragecommissie heeft ertoe geleid dat de spits zich bij zijn club SC Heerenveen ziek heeft gemeld. De Griekse aanvaller is te zeer aangeslagen door de uitspraak en zal voorlopig niet op de training verschijnen.

De zaak die Samaras tegen zijn werkgever aanspande, moest een transfer naar Manchester City forceren. De Friese vereniging kon via de normale weg geen akkoord bereiken met de club uit Engeland, waardoor een tussentijds vertrek van de spits niet meer tot de mogelijkheden behoorde. Door het uitblijven van een akkoord tussen beide clubs, spande Samaras een arbitragezaak aan.

Als voornaamste reden voerde hij positieverbetering aan. In Engeland zou de aanvaller naar verluid tien keer meer kunnen verdienen dan bij Heerenveen. De arbitragecommissie besloot echter in het voordeel van de Friezen en Samaras dient het seizoen gewoon bij Heerenveen af te maken.

De uitspraak is een zware domper voor de jonge Griek, die gehoopt had via deze weg een transfer af te dwingen. Heerenveen gaf Samaras voor de competitiewedstrijd tegen RBC vrijaf. "Hij voelt zich zodanig dat hij niet kan spelen. Je moet er rekening mee houden dat het een jongen van 20 jaar is die in een vreemd land zit waar nu allemaal dingen met hem gebeuren. Daar moet je begrip voor opbrengen�, aldus Heerenveen-directeur Yme Kuiper op Telegraaf.nl.

Of Samaras donderdag met Heerenveen de bekerwedstrijd tegen Ajax zal spelen, is nog niet bekend.
Categorie:
Tag(s):