maandag, 18. december 2006 - 19:29

Snelheidsbeperking op N271 in Arcen

Arcen

De provincie Limburg en de gemeente Arcen en Velden hebben op maandag een intentieovereenkomst gesloten voor snelheidsbeperkende maatregelen van een gedeelte van de N271. Deze maatregelen zorgen voor een veiliger en toeristvriendelijker Arcen, zo meldt de Noord-Limburgse gemeente. De totale investering bedraagt 2,5 miljoen euro.

‘De aanpassingen die wij voor ogen hebben maken de N271 veiliger,’ zegt wethouder Verberk van de gemeente Arcen en Velden. De maatregelen houden in dat de maximumsnelheid wordt teruggebracht naar 80 km per uur. De aanleg van twee rotondes moeten voor veiligere kruisingen zorgen en de snelheid van automobilisten verminderen. Van de vier rijbanen die er nu liggen, blijven er twee over. ‘Zo wordt het gemakkelijker en veiliger voor voetgangers en fietsers om over te steken,’ aldus Verberk.

Een rotonde komt te liggen ter hoogte van recreatiepark Klein Vink. De tweede, grotere rotonde komt op het kruispunt aan de Lingsforterweg bij de Kasteeltuinen. Daarmee wordt ook deze plek een stuk veiliger.

De twee rijbanen van de huidige N271 die straks niet meer als zodanig gebruikt worden, zullen dienst gaan doen als lokale weg. Daardoor wordt het centrum van Arcen ontlast en hebben landbouwvoertuigen en ander langzaam verkeer een alternatieve route. Tijdens evenementen kunnen de twee voormalige rijbanen van de N271 worden gebruikt voor extra parkeergelegenheid.
Provincie:
Tag(s):