donderdag, 23. februari 2006 - 11:59

Vier mannen aangehouden met lokauto

Utrecht

Door een toename van auto-inbraken in de omgeving van de Meerndijk heeft de politie woensdagavond een actie met een lokvoertuig opgezet. Op een parkeerterrein plaatste de politie een auto en nam positie in. Omstreeks 19.30 uur kwam een man aanlopen en toonde interesse in de auto.

De man probeerde een ruit van het voertuig in te slaan. Op een gegeven moment liep de man terug naar zijn auto stapte in en wilde wegrijden.

De agenten kwamen in actie en reden de auto - nog voordat hij het parkeerterrein af kon – klem. De 21-jarige bestuurder uit Utrecht werd aangehouden. Ook de drie inzittenden - van de auto 18, 19 en 20 jaar oud allen uit Utrecht - werden aangehouden. Een van de mannen had nog een boete van €900,= openstaan. Een andere verdachte stond gesignaleerd omdat hij verdacht wordt van het plegen van een straatroof. Bij een derde verdachte werd in zijn kleding een ID-kaart aangetroffen van een totaal ander persoon uit Amersfoort. De vier mannen zijn in verzekering gesteld en de politie onderzoek de zaak verder.
Provincie:
Tag(s):