vrijdag, 9. februari 2007 - 16:25

11 jaar oude moordzaak heropend

Leeuwarden

Naar aanleiding van nieuwe aanwijzingen heropent de politie het onderzoek naar de dood van Reinder Lulofs in 1996 in Twijzelerheide. Reinder Lulofs stond ook bekend als het ‘It Ikeboerke’. Politie Fryslân heeft hiervoor een team van acht rechercheurs gevormd dat deze zogenoemde cold case zal onderzoeken.

Op maandagochtend 30 september 1996 werd de 87-jarige Lulofs, na een brand in zijn boerderijtje aan de Popels te Twijzelerheide, door de brandweer dood aangetroffen in zijn slaapkamer.

Na onderzoek door de recherche werd vastgesteld dat de brand in de woning was aangestoken. Een Recherche Bijstands Team heeft vervolgens het onderzoek overgenomen en vastgesteld dat uit de woning een aantal goederen was gestolen, waaronder een aantal oude zakhorloges. Uit sectie op het stoffelijk overschot werd vastgesteld dat Lulofs was overleden ten gevolge van verstikking door inhalatie van rook.

Dit onderzoek heeft niet geleid tot de oplossing van het misdrijf en in november 1996 is het onderzoek stopgezet. De zaak is door het openbaar ministerie aangemerkt als cold case en in december 1997 opnieuw onderzocht om bepaalde informatie na te lopen.
Provincie:
Tag(s):