zondag, 6. mei 2007 - 23:11

Aanrijdingen door alcohol

Almere

Aanrijdingen door alcohol In Almere is afgelopen weekend een aantal weggebruikers betrokken geweest bij aanrijdingen, waarbij er sprake was van alcoholgebruik. Op de A6 bij Almere Stad-West was vrijdagnacht sprake van een eenzijdig ongeval, waarbij twee gewonden vielen. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

Een 40-jarige man uit Sint Jansklooster en een 38-jarige man uit Meppel die beiden met onbekend letsel werden afgevoerd naar het Flevoziekenhuis. De bestuurder, de man uit Meppel, bleek te hebben gedronken. Van hem werd een bloedproef afgenomen, waarvan de resultaten binnenkort bekend worden.

Op de Voorstraat in Almere vond vrijdagavond een aanrijding plaats. Op de kruising met het Buitenhof botsten twee auto’s op elkaar. De mogelijke veroorzaker, een 36-jarige Almeerder, bleek te hebben gedronken en raakte gewond, doordat hij geen gordel droeg en met zijn hoofd tegen de voorruit botste. Een 37-jarige vrouw uit Almere, die in de andere wagen reed, raakte niet gewond. De man werd overgebracht naar het Flevoziekenhuis voor verdere behandeling. Van de Almeerder, die niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, werd een bloedproef afgenomen.
In de nacht van zaterdag op zondag zag de politie op de Kimwierde in Almere Haven een automobilist rijden, die door agenten aan de kant werd gezet voor een controle op alcoholgebruik. De bestuurder, een 36-jarige Almeerder, verkeerde onder invloed van drank. Hij bleek na controle een invordering van zijn rijbewijs te hebben, meerdere malen voor rijden onder invloed beboet te zijn en ook nu weer, had hij ruim twee keer meer promillage alcohol in zijn bloed dan toegestaan. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Wat later die nacht, op de Kolkgriend, liep of beter gezegd reed een 19-jarige automobilist uit Almere tegen de lamp. Ook hij nam onder invloed deel aan het verkeer. De man was tegen een paal gebotst en ook hij bleek teveel gedronken te hebben (1,2). Aangezien hij vanwege zijn leeftijd, wordt aangemerkt als beginnend bestuurder, werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):