vrijdag, 1. juni 2007 - 16:34

‘Plan je Eigen Ruimte’

Leeuwarden

De afgelopen maanden hebben ruim 70 leerlingen van het Beyers Naudé Gymnasium uit Leeuwarden meegedaan aan het project ‘Plan je Eigen Ruimte’. De jongeren hebben toekomstplannen voor ruimtelijke ordening gemaakt, met aandacht voor cultuurhistorie. Op dinsdag 5 juni presenteren zij hun werk aan de gemeentelijke projectleiders in de raadzaal van het Stadhuis van Leeuwarden.

De leerlingen geven presentaties over het nieuwbouwplan De Zuidlanden, de landschappelijke inpassing van de Haak van Leeuwarden en de revitalisering van Leeuwarder bedrijventerreinen. De leerlingen hebben zelf de plannen uitgekozen en gaven hun eigen, creatieve invulling. Bij de presentatie van hun werk zijn gemeentelijke projectleiders uitgenodigd, evenals deskundigen op het gebied van cultuurhistorie. Het panel van projectleiders en deskundigen geeft hun reactie op de presentaties.

Het project ‘Plan je Eigen Ruimte’ is op verzoek van de organisatie Erfgoed Nederland georganiseerd door 'Scholen voor Duurzaamheid', het voortgezet onderwijs-programma van het IVN. Dit jaar hebben overal in Nederland jongeren deelgenomen aan het project ‘Plan je Eigen Ruimte’. In Fryslân presenteerden eerder vier klassen van het Dockinga College te Dokkum hun adviezen aan lokale bestuurders.

‘Scholen voor Duurzaamheid’ organiseert ieder jaar meerdere projecten voor het voortgezet onderwijs over actuele maatschappelijke thema’s, zoals ruimtelijke ordening, klimaat, energie en waterbeheer.
Provincie:
Tag(s):