vrijdag, 2. maart 2007 - 11:17

Afscheid Van Gelder komt Aqua for All ten goede

Middelburg

Tijdens de afscheidsreceptie van de heer W.T. van Gelder, voorheen Commissaris van de Koningin in Zeeland, is een bedrag ingezameld voor de organisatie Aqua for All. In het kader van Van Gelder's afscheid is met succes een totaalbedrag van 16.000 euro opgehaald wat uiteindelijk door afspraken tussen Aqua for All met het ministerie van ontwikkelings-samenwerking een verdubbeling zal opleveren.

Dit zal besteed worden aan één van de speerpunten van deze organi-satie. Als voorzitter van deze organisatie die zich o.a. inzet voor veilig drinkwater, draagt Van Gelder Aqua for All een warm hart toe.

De heer Van Gelder heeft zijn voorkeur aangegeven voor een project in India. Daar wordt door Basic Water Needs een werkplaats opgezet voor de fabricage van kleinschalige waterzuiveringsinstallaties. Eén installatie produceert voldoende schoon drinkwater voor 1000 mensen per dag. A4A kan door middel van Van Gelder's bestedingskeuze de productie van 30 installaties financieren om die ter beschikking te stellen aan de lokale comités van Women Self Help Groups, dorpen en ziekenhuizen. Hierdoor is voor meer dan 30.000 mensen veilig drinkwater beschikbaar.
Provincie:
Tag(s):