vrijdag, 9. maart 2007 - 15:46

Appartementen uitvindersbuurt geliefd

Tilburg

Alle nieuwe huurappartementen en huurwoningen in de opgeknapte Uitvindersbuurt zijn verhuurd. Uit de cijfers blijkt dat er veel meer bewoners terugkeren dan het landelijk gemiddelde bij een renovatie van een wijk. Ook in de Zeeheldenbuurt is dat het geval. Die krijgt momenteel een grote opknapbeurt. Onderdeel daarvan is de sloop van 42 huizen, die maandag begint.

Als ergens woningen gesloopt worden, moeten de bewoners verhuizen. Landelijk keert ongeveer 10 procent van hen uiteindelijk terug naar hun wijk. In de Uitvindersbuurt en de Zeeheldenbuurt ligt dat percentage veel hoger en dus is er echt voor de eigen buurt gebouwd.

De nieuwbouw in de Zeeheldenbuurt verloopt voorspoedig. De eengezinswoningen in de omgeving van de Pastoor Vroomansstraat, Trouwlaan, Piet Heinstraat en Wassenaerlaan worden waarschijnlijk half juli opgeleverd. De appartementen zijn in september klaar.

Op 12 maart begint in de Zeeheldenbuurt de sloop van de volgende woningen. Piet Heinstraat 2, Reinier Claeszenstraat 2 t/m 32 (even), Jan van Galenstraat 1 t/m 41 (oneven) en Veestraat 137 t/m 143 (oneven). Dit duurt tot begin mei. Direct na de zomer worden de woningen aan de Reinier Claeszenstraat 1t/m 33 (oneven) en 37 (garage) gesloopt en de woningen aan de Trompstraat 2 t/m 40.

In beide buurten krijgen oud-bewoners voorrang bij de toewijzing van een huurwoning. De overige woningen worden verhuurd volgens de normale toewijzingsprocedure van de woningcorporaties.
Provincie:
Tag(s):