donderdag, 25. januari 2007 - 13:15

Auto met bevroren ruiten schept fietser

Hattem

Een 38-jarige automobilist uit Hattem heeft op dinsdag op de kruising Hessenweg/Vijzelpad een 18-jarige fietser uit Hattem en diens duopassagier aangereden. De passagier, een18-jarig meisje uit Hattemerbroek, raakte hierbij licht gewond aan haar been.

De bestuurder is na het incident doorgereden, maar kon later alsnog worden aangehouden. Hij is in verband met het onderzoek ingesloten. Hij had vanwege de bevroren ruiten de fietser niet gezien, maar de aanrijding wel gemerkt.

Bij de politie kwam de melding van het incident kort voor 22.00 uur binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat het meisje bij een jongen achter op de fiets zat. Samen fietsten zij op de Hessenweg in de richting van de Duistere Steeg. Vlakbij de kruising met het Vijzelpad kwam hen de automobilist tegemoet, die linksaf het Vijzelpad inreed. De bestuurder schepte daarbij de jongen en het meisje. Het meisje kwam als gevolg hiervan te vallen en is door medewerkers van de ambulance onderzocht, maar kon daarna naar huis.

De bestuurder is na de aanrijding doorgereden. Op basis van bruikbare informatie van een getuige, kon de bestuurder kort daarna in zijn woning worden aangehouden. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat de voorruit van de auto ten tijde van de aanrijding bevroren was. De bestuurder is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in de loop van woensdag in vrijheid gesteld. De auto is in beslag genomen en het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):