maandag, 12. februari 2007 - 23:17

Baby heeft harddrugs in kleding en vuurwapen in autostoeltje

Middenmeer

Op vrijdagmiddag 9 februari 2007 zijn een 29-jarige man uit Amsterdam en een 42-jarige man uit Purmerend aangehouden. Beiden worden verdacht van het veel te hard rijden. De 42-jarige wordt daarnaast verdacht van het in bezit hebben van een vuurwapen en harddrugs. Ook de 33-jarige vriendin van deze man is aangehouden. Zij wordt verdacht van het overtreden van de snelheidslimiet. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Rond 15.00 uur werd op de A7 ter hoogte van Middenmeer een Porsche geklokt op 200 km/u. De surveillanceauto gaf een stopteken, maar de Porsche ging er bij een afrit snel vandoor en dook direct hierna de snelweg weer op. Ondertussen verloor de bestuurder in de bocht van de oprit de macht over het stuur waardoor het voertuig de vangrail raakte en beschadigde.

De bestuurder, een 42-jarige man uit Purmerend, ging er met hoge snelheid vandoor terwijl de bumper en andere onderdelen van het voertuig over de rijbaan vlogen Tijdens zijn vlucht heeft de man nog wat voertuigen ingehaald over de vluchtstrook. Op parkeerplaats de Horn stapte de bestuurder over naar een Golf die bestuurd werd door de 33-jarige vrouw. De passagier van de Porsche, de 29-jarige Amsterdammer stapte over naar de bestuurdersstoel van dit voertuig en beide voertuigen vervolgden hun weg.

De Porsche wordt op de afrit bij Wognum opgemerkt door de politie en de bestuurder wordt aangehouden. Hij blijkt een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben. De Golf wordt vlak na de afrit Avenhorn tot stilstand gedwongen. De bestuurster en de man worden aangehouden. Ook zit er een baby in een babystoeltje in de auto. Bij fouillering op het bureau blijkt dat er in dit stoeltje een vuurwapen zat. En in de kleding van het kindje was harddrugs verstopt.

Het rijbewijs van deze 42-jarige man is ingevorderd omdat hij met zeer hoge snelheid reed en gevaarlijk weggedrag vertoonde. Omdat er in de auto een vuurwapen werd aangetroffen is er een huiszoeking gedaan bij deze verdachte. Daarbij werd nog een stroomstootwapen aangetroffen. Beide mannen werden in verzekering gesteld en hen wacht een proces verbaal.
Provincie:
Tag(s):