dinsdag, 2. januari 2007 - 11:29

Burgemeester en buurt pakken de bezem

Groningen

Op dinsdag 2 januari om 11.00 uur melde de burgemeester zich in de Ooftstraat in de Tuinwijk om samen met de bewoners de straten schoon te vegen. Burgemeester Wallage en de buurtbewoners van Paddepoel en de Tuinwijk ruimen gezamenlijk de vuurwerkresten op in de wijk.

Op 2 en 3 januari van het nieuwe jaar gaat de buurt aan de slag. In de Tuinwijk worden de Radijsstraat, Bessemoerstraat, Concordiastraat, Ooftstraat en de Fruitstraat door de bewoners zelf schoon gemaakt. De bewoners van Paddepoel zullen samen met de kinderen de Schorpioenstraat en de Watermanstraat schoon gaan maken. De Milieudienst ruimt op zijn beurt de bijeengeveegde hoopjes vuurwerkresten op. Vanzelfsprekend is de Milieudienst die dagen sowieso actief bezig met het schoonmaken van de stad.

Tijdens een aftrapbijeenkomst voor het project Oud en Nieuw hebben bewoners aangegeven op nieuwjaarsdag zelf best mee te willen helpen bij de schoonmaak van de straten. Zij zijn het immers ook zelf die het vuurwerk afknallen en de brandstapels opbouwen en aansteken. Op dat moment heeft burgemeester Wallage een aantal bewoners uitgedaagd dat ook daadwerkelijk te doen en aangeboden zelf te helpen. De burgemeester hoopt dat andere buurten het goede voorbeeld van de Tuinwijk en Paddepoel volgen.
Provincie:
Tag(s):