vrijdag, 23. maart 2007 - 20:11

City stewards; gastheren/-vrouwen van de binnenstad

Groningen

Het college van B&W stelt de raad voor om in de stad city stewards te introduceren. Deze mensen fungeren tijdens winkeluren en op koopzondagen als gastheren/-vrouwen van de binnenstad. Ze zijn klantvriendelijk, hulpvaardig en dienstverlenend voor winkelend publiek, toeristen, ouderen en ondernemers. Tegelijkertijd is er sprake van re-integratie en toeleiden naar regulier werk.

Tegelijkertijd is er sprake van re-integratie en toeleiden naar regulier werk.Medewerkers worden namelijk geworven uit het aanbod van uitkeringsgerechtigden van de dienst Sociale Zaken en Werk. B&W willen starten met tien city stewards. In dit project werken de Groningen City Club en de stichting Veiligheidszorg Groningen samen met de gemeente. De eerste city stewards verschijnen later dit voorjaar in het straatbeeld.

De werkzaamheden van city stewards bestaan onder andere uit: gastheer/gastvrouw voor bezoekers aan de binnenstad, informatie geven aan toeristen en (winkelend) publiek, verkoop stadsplattegronden, ouderen helpen met oversteken en het tillen van zware boodschappen, ondersteuning bij grote evenementen, signaleerfunctie vervullen zoals melden van verpaupering, onregelmatigheden, etc.

De citystewards worden duidelijk herkenbaar door het dragen van kleding in de opvallende kleur oranje (de Groningen promotie-kleur). Het gaat om een project met een looptijd van 3 jaar waarin tussentijds wordt geëvalueerd. De kosten worden gedekt uit middelen van de afdeling EZ van de gemeente Groningen, GCC en de dienst SOZAWE.
Provincie:
Tag(s):