woensdag, 7. maart 2007 - 13:57

Computers universiteit Groningen gehackt

Groningen

Op de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) zijn ongeveer honderdvijftig computers gehackt. De computerinbraak kwam volgens een woordvoerder van de RuG vorige week donderdag aan het licht. Het gaat niet om computers van de financiële afdeling maar om die van medewerkers van de universiteit. Dit heeft de woordvoerder van de universiteit woensdag bevestigd.

Op de gehackte computers troffen medewerkers van het rekencentrum van de universiteit software aan waarmee de hackers toetsaanslagen kunnen registreren. Inmiddels is bij de meeste gehackte computers al weer nieuwe systeemsoftware geïnstalleerd zegt de heer Beekman woordvoerder van de RuG. Volgens hem is er geen gevoelige informatie bij de hackers terechtgekomen. De universiteit gaat de computer beter beveiligen door extra firewalls en door het frequenter moeten intoetsen van wachtwoorden.

De schade om alle honderdvijftig computers weer in orde te krijgen loopt in de honderden manuren. Onderzoek door de universiteit wijst uit dat er niet van buitenaf is ingebroken. De dader wordt dan ook gezocht onder eigen medewerkers of studenten. De universiteit overweegt aangifte bij de politie te doen.
Categorie:
Tag(s):