zondag, 4. maart 2007 - 0:22

Dode bij ongeval te Sint-Annaland

Sint-Annaland

Bij een ernstig ongeval op de Oude Zeedijk te Sint-Annaland is zaterdagmiddag een 17-jarige jongen uit de gemeente Tholen om het leven gekomen. Zijn 23-jarige broer, bij wie hij in de auto zat, raakte bij dit ongeval zwaargewond. Omstreeks 13:00 uur reden op de Oude Zeedijk twee personenauto’s frontaal op elkaar. Eén auto vloog na het ongeval in brand. De Oude Zeedijk is zaterdagmiddag urenlang afgesloten geweest.

De 23-jarige man reed omstreeks één uur ’s middags op de Oude Zeedijk toen hij in een bocht naar rechts op de verkeerde weghelft raakte. Toen hij een tegenligger, een 45-jarige man uit Waddinxveen, aan zag komen, probeerde de bestuurder te corrigeren maar raakte daarbij de vangrail aan de rechterkant van de weg, waarna hij weer op de verkeerde weghelft terecht kwam. Een frontale aanrijding met de tegenligger was het gevolg. Als gevolg van het ongeval vloog de auto van de man uit de gemeente Tholen in brand en brandde volledig uit. De twee inzittenden werden uit de auto geslingerd en kwamen op het wegdek terecht.

Enkele minuten over één uur ’s middags werd de Thoolse ambulance met spoed ter plaatse gevraagd op de Oude Zeedijk te Sint-Annaland voor een frontale aanrijding. Ook de blusgroepen Sint-Annaland en Sint Philipsland rukten uit naar de dijk. Toen de eerste hulpdiensten ter plaatse kwamen stond de auto nog in brand. De Sint-Annalandse brandweerlieden hebben de metershoge vlammen geblust. Eén van de slachtoffers, de 17-jarige jongen, is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Het andere slachtoffer, de 23-jarige man, is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. De 45-jarige bestuurder van de andere auto is met de schrik vrijgekomen.

Naast de Thoolse ambulance en de blusgroep Sint-Annaland en Sint Philipsland, zijn nog twee ambulances en de traumahelikopter uit Rotterdam ingezet. De traumahelikopter verliet echter weer snel de plaats van het ongeval in verband met een andere urgente melding. Ook vele politie-eenheden kwamen bij het ongeval ter plaatse. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft onderzoek verricht naar de oorzaak van het ongeval. Burgemeester Nuis van Tholen is de gehele middag aanwezig geweest bij het ongeval. De bij het ongeval betrokken voertuigen zijn total loss verklaard en door een bergingsbedrijf afgevoerd. De Oude Zeedijk bij Sint-Annaland is urenlang afgesloten geweest voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):