vrijdag, 30. maart 2007 - 8:17

Dode en negen gewonden bij ongeluk A1

Bij een ernstig ongeval vrijdagochtend is op de A1 ter hoogte van het Overijsselse Enter is een dode gevallen en raakte negen mensen gewond. Het ongeval vond plaats ter hoogte van het Overijsselse Enter.

Bij het ongeval waren tenminste vijf voertuigen betrokken, waaronder twee vrachtwagens, twee busjes en een auto. Volgens de politie zal het nog zeker tot na de ochtendspits duren voordat de ravage is opgeruimd. Hierdoor is de zuidbaan van de A1, van Enter naar Enschede, is afgesloten.

Bij een ongeval op de A16, is vrijdagochtend een 19-jarige bestuurder om het leven gekomen. Zijn bijrijder raakte ernstig gewond. Het ongeval deed zich voor ter hoogte van de afslag Hendrik Ido Ambacht, toen het voertuig in volle vaart op de achterkant inreed van een vrachtwagen.

De chauffeur van de vrachtauto reed nog enkele meters door, omdat hij niets in de gaten had, aldus de politie. Hij is meegenomen voor verhoor.

Ook op de N50 Zwolle–Kampen vonden vrijdagochtend vijf aanrijdingen plaats wegens de dichte mist. In totaal waren hierbij 15 personenauto’s en 3 vrachtwagens betrokken. Twee personen raakten lichtgewond.
Provincie:
Tag(s):