vrijdag, 30. maart 2007 - 17:52

Drugslijn van moeder en zoon opgerold

Venlo

De politie in Viersen (Duitsland) heeft een 26 jarige man en zijn 53-jarige moeder uit Blerick aangehouden voor drugssmokkel en –handel. Naast de twee Nederlanders werden ook twee Duitse jongens uit Grefrath en Kaldenkerken aangehouden. Twee mannen uit Nettetal worden nog gezocht, zo meldt de politie in Viersen.

De Duitse recherche had de drie mannen sinds oktober vorig jaar in het vizier. De drie mannen smokkelde drugs vanuit Nederland naar Duitsland en verkochten dat onder meer in discotheken. De Blerickenaar reed hiervoor een paar keer per dag de grens over naar Kaldenkerken om drugs te leveren. Ook zijn moeder reed als koerier op de ‘drugslijn’ naar Kaldenkerken.

Vorige week donderdag greep de politie in. In Hinsbeck werd een auto aangehouden met daarin de Blerickenaar, een 18-jarige jongen uit Grefrath en een 20-jarige man uit Kaldenkerken. In het voertuig werd 250 gram amfetamine en 240 xtc-pillen aangetroffen. Afgelopen woensdag werd ook de 53-jarige moeder aangehouden, aldus de politie.

De verdachten worden aangeklaagd voor drugssmokkel en –handel van duizenden xtc-pillen en enkele kilo’s amfetamine.
Provincie:
Tag(s):